22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

На Никулден откриват нов Морски клуб в рибарско селище „Кария“ в Шабла

На днешния Никулден от 11.00 часа с празничен водосвет ще бъде открит новият Морски клуб в рибарско селище „Кария“ в Шабла.

Новоизградената и оборудвана двуетажна сграда ще предоставя условия за провеждане на обучения, срещи, информационни събития и други мероприятия, пряко свързани с морските спортове. Инвестицията е насочена също и към рибарите – за подобряване на условията за живот в рибарската общност, както и за популяризиране и съхранение на морското дело и рибарство, специфично за региона.

Проект „Изграждане на Морски клуб в рибарско селище Кария, община Шабла“ е осъществен по Стратегия за ВОМР на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик, финансирана от Програма за морско дело и рибарство. Проектът е на обща стойност в размер на 310 772 лв. без ДДС.

Снимка: Община Шабла

 

Related Articles

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ