16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Най – после! Пускат автобусна линия от града до летище „Пловдив“

Възможността за придвижване с обществен превоз на пристигащите и заминаващите пътници на пловдивския аеропорт обсъдиха на работна среща представители на Областна администрация и екип на летището. Решението е създаване на нова автобусна линия с маршрут автогара „Родопи“ – летище „Пловдив“.

Идеята е новата линия да бъде редовна, с разписание, съобразено с пристигащите и заминаващите полети.

Осигуряването на обществен транспорт се налага спешно и поради заявените намерения от нискотарифната компания „Уиз еър“ за полети от и до Лутън, Дортмунд и Меминген, които се очакват от 3 ноември т.г. Така аеропортът ще обработва по 10 полета седмично, което означава около 6 000 пътници месечно. Като се добавят и очакваните зимни чартърни полети, нуждата от транспорт става все по-осезаема. Областният управител на Пловдив препоръча също летището да обяви конкурс за таксиметрови фирми по модела на летище „София“, с които да се допълни обслужването.

Въпросът с транспорта е актуален и след като преди броени дни бе огласено решение за вливане на летище „Пловдив“ към летище „София“. Очакват се около 30 милиона лева, които ще бъдат инвестирани в подобрение на инфраструктурата, включително и за изграждането на карго терминал, с какъвто аеропортът в Пловив към момента не разполага, обяви Лъчезар Миленчев, изпълнителен директор на летище „Пловдив“.

 

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ