27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Набират проектни идеи по програмата за сътрудничество България – Турция 2021-2027

Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва кампания за набиране на проектни идеи, които да се реализират в рамките на Интегрираната териториална стратегия /ИТС/ по Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Турция, която ще се изпълнява в периода 2021-2027 г. В кампанията могат да участват местни заинтересовани организации от трансграничния регион. Това са областите Бургас, Ямбол и Хасково на територията на България, а на територията на южната ни съседка – Одрин и Къркларели.

На база представените проектни идеи ще бъде създаден списък с тематично групирани проектни идеи, които ще са в основата на прилагането на Интегрираната териториална стратегия. Получените предложения ще бъдат тематично анализирани и групирани по критериите: трансграничен ефект на проектната идея, постигнат в резултат на широко и многосекторно партньорство, връзки на идеята за проекта с целите и мерките, заложени в Стратегията, съответствие между необходимите ресурси и времевата и бюджетна рамка на Стратегията.

Предвиждат се работни срещи във всеки от регионите на програмата с участието на заинтересовани предприятия, организации и институции. В рамките на тези срещи заинтересованите страни ще могат да получат отговори на въпросите си, отнасящи се за настоящата кампания за набиране на проектни идеи.

Срокът за подаване на предложенията е 19.12.2021 г.

Припомняме, че Европейският съюз ще разшири финансирането на проекти, идващи от местните общности, през следващите седем години. Половината от бюджета на съвместната ни програмата с Турция е предвиден за проекти на местни заинтересовани страни, тъй като териториалният подход „отдолу нагоре“ е силно застъпен.

 

Related Articles

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ