22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

МРРБ ще финансира възстановяването на мостово съоръжение в Шумен

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството да финансира възстановяването и укрепването на мостово съоръжение в индустриалната зона на Шумен се договориха министър Виолета Комитова и заместник-кметът на общината Боян Тодоров. В срещата участва и заместник-министър Иван Шишков.

Експлоатираното и поддържано от местната власт съоръжение е част от трасето Шумен – Бургас, по което се извършва интензивно движение, включително на тежкотоварни превозни средства, и се намира над железопътна линия. В момента то е с конструктивни проблеми и за повишаване на безопасността на пътуващите по моста и преминаващите под него влакове е необходимо извършването на ремонтно-възстановителни работи. За изпълнението им Община Шумен е изготвила проект и има издадено разрешение за строеж.

Индикативната стойност на необходимите средства за изпълнение на предвидените дейности е в размер на 1 млн. лв. Предвижда се те да бъдат предоставени чрез програмата, по която МРРБ подпомага общини при извършването на благоустройствени дейности.

 

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ