12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Модернизират осветлението на 8 столични булеварда

Столична община започна модернизация на уличното осветление на 8 булеварда, между които и участък от „Околовръстен път“. Общо по проекта ще бъдат подменени 3342 стари конвенционални осветителни тела с нови енергоефективни. Поставят се нови LED осветителни тела, с които се предвижда икономия на електрическа енергия в размер на 2 582 081,52 kWh/годишно. Очаква се и намаление на отделяните в атмосферата вредни емисии на въглероден диоксид (СО2) с 3 046,86 t/год.

Предвижда се изграждане и на LED осветление, захранвано от фотоволтаични слънчеви колектори. То ще бъде монтирано към транспортния тунел на бул. “Цариградско шосе“.

В рамките на проекта се изпълнява система за автоматизация и управление и дистанционен мониторинг на потреблението на ел. енергия.

Дейностите се изпълняват по проекта „Рехабилитация и модернизация на система за външно изкуствено осветление на Столична община“, финансиран по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Предвижда се ремонтните работи да приключат през октомври 2022 г.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ