24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Мобилно приложение насърчава алтернативните начини на придвижване

Мобилно приложение, разработено по проект ИНОЕЪР с активното участие на Столична община и Асоциация за развитие на София, насърчава алтернативните начини на придвижване. Тази добра комбинация от по-чист въздух, по-активен начин на живот и заедно с това награди, вече е достъпна чрез използването на едно мобилно приложение – Sofia Coin. То не ви ограничава по никакъв начин, а само насърчава алтернативните начини на придвижване. Няма значение дали ще решите да вървите пеша, да карате стандартно или електрическо колело, да се повозите на електрическа тротинетка, резултатът е един и същ – спестени вредни емисии за околната среда, а за вас – повече движение и разнообразни награди.

Подаръците варират от ръкавици и каска за колоездене до безплатни билети за концерти, таблети и награда – изненада! Всичко зависи от това колко километра ще изминете по екологосъобразен начин на придвижване. След всяко регистрирано придвижване можете да видите какво разстояние сте изминали, колко вредни емисии сте спестили, както и да се похвалите на близки и познати с постижението си.

Освен това, на всеки четири месеца публично ще бъдат обявявани най-често използваните пешеходни и веломаршрути. Тези трасета ще бъдат включени в инвестиционната програма на Столична община, за да се гарантира доброто им поддържане и състояние. Така данните от приложението ще служат за подобряване на политиката за велосипедно и пешеходно придвижване в София. „Отдавна имахме нужда от възможност като Sofia Coin, така че движението на велосипедистите да бъде надеждно отразено от общината. Карайте и отчитайте километрите, изминати с колело в града – участието означава много за бъдещото развитие на реалните ни нужди за активно придвижване“ – призовава Радостина Петрова от сдружение „Велоеволюция“.

Подкрепата на хората е най-важна, за да постигнем устойчива градска мобилност. „Всеки път, когато се движим устойчиво, ние подобряваме околната среда, здравето си, икономиката и защитаваме бъдещите поколения“ – споделя Кристиан Кръстев, ръководител на проект ИНОЕЪР и зам.-кмет по направление „Транспорт и градска мобилност“, който също е сред ползвателите на алтернативни превозни средства.

 

Related Articles

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ