16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Малки пластики с ефект на инсталации представя наш скулптор

Инсталациите добиват все по-голяма популярност като елемент на градската среда. Виждаме ги в обществени пространства, паркове и зони за социални срещи и контакти. В повечето случаи параметрите им са внушителни, но има творци, които постигат ефект и в по-малките мащаби.

Георги Донов е един от нестандартните български скулптори, постигащ дори при малките обекти ефект на инсталация. Творбите му са концептуални, съчетаващи поетични чувства, ирония и социален патос. Чрез тях артистът смело се наместват в градската среда, провокирайки с идеите си, с нестандартните форми и материали. Негова изложба се открива днес 10.09.2021 в галерията на СБХ на „Шипка“№6 в София и ще продължи до 29.09.2021.

                   ВИЗИТКА

Георги Донов е роден през 1961г. в София. Завършва скулптура в Художествената академия при проф. Любомир Прахов през 1992-а. Същата година е неговата първа самостоятелна изложба в галерия „Сапио“ в София.

От тогава той представя изкуството си в многобройни самостоятелни и групови изложби – в Националната галерия, в галерията на Съюза на българските художници – „Шипка“ 6, в СГХГ, XXL, Арт алея, „Леседра“, „Сезони“, на фестивала „Аполония“ и др.

Георги Донов е автор на скулптурния портрет на Джон Атанасов, подарен от президента на България Румен Радев на Университета на Кипър през 2017 г.

 

 

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ