22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Копривщица на протест, хората искат подмяна на ВиК мрежата

Цялостен ремонт на канализационната и водопреносната мрежа искат живеещите в Копривщица. През уикенда те дори затвориха за кратко Подбалканския път при разклона за града в знак на протест срещу бездействието на институциите.

Заради постоянното пукане на тръбите общината не съумява да възстанови калдъръма във възрожденското градче. В Копривщица канализацията практически не работи при дъжд, оплакват се хората. Водата се връща обратно и наводнява с нечистотии ниските етажи на къщите, потърпевша е и детската градина в града, алармират те.

Според представите на ВиК-София принос в проблема има и администрацията в Копривщица. От там опесъчавали и миели улиците, с което допълнително запушвали и без това тесните и амортизирани тръби на канализацията.

Копривщица вече е получила 2, 5 млн.лв. и към момента допълнителни средства няма да им бъдат отпускани. Общината пък не може да осигури 7 млн.лв. за пълна подмяна на ВиК съоръженията, така, че казусът засега остава отворен.

Related Articles

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ