16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Конференция „Строителството като индустрия на бъдещето – иновации и дигитализация“

На 11 март от 11,00 ч. в зала „Средец“ на „София хотел Балкан“ ще се проведе конференция „Строителството като индустрия на бъдещето – иновации и дигитализация“. Форумът ще бъде открит от инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на КСБ. Поканени да участват в откриването са Гроздан Караджов, заместник министър-председател по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството, Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, и Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община.

Ключово изказване на събитието ще направи Мария Габриел, еврокомисар по „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“.

Сред гостите на конференцията са евродепутатите Искра Михайлова и Андрей Новаков, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Стефан Аспарухов, зам.-кметът на СО Ангел Джоргов, представители на ръководството на КСБ и на фирми, членове на Камарата.

На събитието ще бъде презентиран Европейският цифров иновационен хъб в строителството, на който КСБ е инициатор, съучредител и координатор.

Поради епидемичната обстановка в страната и ограничения брой места в залата на събитието ще бъдат допускани журналисти със зелен сертификат или негативен тест за COVID-19. 

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ