15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Конференция за бъдещето на Европа – важен е гласът на гражданите

Дискусия на тема „Как да се чуе гласът на гражданите чрез Конференцията за бъдещето на Европа?“ организира Бюрото на Европейския парламент в България в партньорство с Министерството на външните работи и Представителството на Европейската комисия в България.

Тя ще се проведе на 16 юли 2021 г., от 13:00 часа на живо в зала 10 на НДК.

Събитието ще бъде предавано онлайн във фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Целта е да се запознаят всички заинтересовани страни с Конференцията за бъдещето на Европа и да се насърчат гражданите да вземат активно участие в нея.

В първата част на форума представителите в България на трите основни европейски институции, които отговарят за Конференцията, ще презентират нейните цели, формат и начин за участие. В разговора ще се включат Румен Александров – заместник-министър на външните работи, Теодор Стойчев – ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, и Илин Станев – съветник в Представителството на Европейската комисия в България.

Във втората част тримата български евродепутати, избрани да представляват Европейския парламент в Конференцията – Ева Майдел (ЕНП), Илхан Кючюк (Обнови Европа) и Ангел Джамбазки (ЕКР), ще дискутират основните теми за работа на Конференцията.

Третата част ще бъде дискусионен панел с представители на граждански организации. Участие ще вземат Гергана Паси – президент на „ПанЕвропа България“, Симона Димитрова – председател на Националния младежки форум, и Надежда Дерменджиева – председател на Българския фонд за жените. Те ще обсъдят как повече граждани да дадат мнението си за Конференцията за бъдещето на Европа и как институциите да се вслушват в тях.

Публиката в залата на НДК и зрителите във фейсбук ще имат възможността да задават въпроси към участниците.

Related Articles

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ