25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Инфо кампания завършва с фотоизложба „Преоткрий Русе – градът на първите неща“

Авторските фотографиии на русенци показват ефекта от реновациите в централната част на града, постигнати от съвместната инициатива на Общината и Европейския съюз. На 19 юни в 18 часа на площад „Свобода“ ще бъде открита фотоизложба, която поставя финала на информационната кампания „Преокрий Русе – градът на първите неща“, част от инициативата „Европа в моя регион“. Тя събира 20 най-добри кадъра на русенци, които се включиха в едноименния фотоконкурс и показаха своята гледна точка към любими обекти в реновирания от Община Русе и Европейския съюз център на града.

По време на откриването актьорът и музикант Александър Сано ще връчи наградите на тримата победители. Те ще получат професионална семейна фотосесия и две семейни вечери. Фотоизложбата ще продължи до 19 юли.

В рамките на кампанията до края на юни всяко дете и неговото семейство ще могат да се включат в търсенето на съкровищата на Русе, като решат 8 загадки, скрити по маршрут от градски забележителности в образователната интерактивна игра „Преоткрий Русе – Играта“.

„Европа в моя регион“ е също така възможност за изграждане на партньорства между регионите с цел провеждане на кампании с местна насоченост.

От 2021 до 2023 г. близо 40 подобни проекта ще бъдат организирани в 8 държави: България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия и Румъния.

Related Articles

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...

Демонтират старата инфраструктура на стадион „Българска армия“ от 1 април

Приключена успешно е процедурата за избор на фирмата изпълнител на демонтажа на стадион "Българска армия" в столицата. Според ръководството на ЦСКА София компанията “Ростер”...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ