16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Инж. Илиян Терзиев бе преизбран за председател на УС на КСБ

Инж. Илиян Терзиев беше преизбран за председател на Управителния съвет (УС) на Камарата на строителите в България (КСБ) за нов тригодишен мандат. Това стана по време на редовното Общо отчетно-изборно събрание на организацията, което се проведе в Зала „Витоша“ на Интер Експо Център в София.

За председател на Контролния съвет бе избран инж. Христо Димитров. Доц. д-р инж. Георги Линков ще продължи да ръководи Комисията за воденето, поддържането и ползването на Централния професионален регистър на строителя. За председател на Комисията по професионална етика бе избран инж. Благой Козарев.

След избора, инж. Илиян Терзиев благодари на колегите си за доверието и подчерта, че ще продължи да работи по основните политики на Камарата – приемането на указания за прилагането на Методиката за индексация на договорите в строителството, разплащането с фирмите за изпълнените от тях дейности, подобряването на нормативната база, касаеща строително-инвестиционния процес, обучението и професионалната квалификация на кадрите, дигитализацията на бранша.

„Предизвикателствата през следващите години няма да са малко. Задачите ще бъдат изключително отговорни и по Националния план за възстановяване и устойчивост на България, и по изпълнение на новите „зелени” политики за енергийна ефективност и обновяване на сградите, както и за изграждането на големите инфраструктурни проекти във ВиК, пътния и жп сектор“, подчерта председателят на УС на КСБ. Той посочи, че със създаването на Европейски цифров иновационен хъб в сектор строителството Камарата е направила сериозна крачка в посока на реализацията на един от основните си приоритети – дигиталната трансформация на строителния сектор.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ