13 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Инж. Апостол Минчев е новият председател на АПИ

Апостол Минчев е новият председател на Управителния съвет на АПИ. Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ бе освободено вчера с мотив от министерството на регионалното развитие и благоустройството, че досегашното ръководство е плащало аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г.

Минчев е строителен инженер по транспортно строителство, с дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Бил е директор на Областно пътно управление Шумен.

За членове на УС на агенцията са назначени също Веселин Пейков и Ивайло Денчев – също строителни инженери. Пейков има опит в управлението на мащабни транспортни проекти, управление и проектиране на летища, проектиране и изграждане на пътни настилки. А Денчев, преди да поеме новия пост, е бил директор на Областно пътно управление Плевен. Работил е и в частния сектор.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ