15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Инвестират над 4 млн.лв. в ремонт и реконструкция на училищна инфраструктура

Служебният кабинет отпусна малко над 4,1 милиона лева за ново строителство и ремонт на общо 24 детски градини и училища в страната. Средствата са осигурени по оперативна програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища в периода 2020 – 2022 г.

Средствата ще бъдат разпределени между 15 общини и една държавна професионална гимназия. Общините, които ще получат финансиране за строителство и ремонт на детски градини и училища са: Банско; Благоевград; Белица; Гърмен; Бургас; Поморие; Айтос; Несебър; Велико Търново; Правец; Габрово; Казанлък; Кърджали и Троян. Държавната Неврокопска ПГ „Димитър Талев“ в гр. Гоце Делчев също ще получи финансиране от близо 70 хил. лв. за реконструкция на сградата.

За ремонт на началното училище „Христо Ботев“ в Троян кабинетът отпусна близо 54 000 лв. 15 000 лв. са средствата, одобрени за изграждане на допълнителен корпус на Природа-математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък. А за реконструкцията на Основно училище „Георги Бенковски“ в Кърджали правителството отпусна 30 000 лв.

С отпуснатите средства се цели подобряване и разширяване на образователната инфраструктура, така че да се намали недостигът на места в детските градини и учебните заведения.

 

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ