17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Изграждат нов мост над р. Марица в участъка Първомай – с. Градина

Нов мост ще бъде изградена над река Марица на републикански път гр. Първомай –с. Градина, информира областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Съоръжението ще е с дължина около 250 м., а инвестицията е около 6 милиона лева. Старият мост е железен, построен преди 80 години с еднопосочно движение и с ограничен тонаж до 5 тона, което е голяма пречка пред бизнеса. В момента се обикаля през с. Милево, а там мостът също е компрометиран и се нуждае от ремонт.

„Вече имаме влязъл в сила парцеларен план, който е одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В Кадастъра са нанесени всички промени, засягащи държавните и общински имоти. На сесия на ОбС в Първомай, на 25 юни, се очаква общината да дари в полза на държавата, чрез АПИ, въпросните части от общински имоти, необходими за изграждането на подходите към новия мост”, поясни Каназирева.

Има избран изпълнител и строителен надзор и се очаква в първата половина на юли да започне строителството на съоръжението.

„Това е изключително важен инфраструктурен проект за община Първомай и целия регион. Съоръжението ще е с дължина около 250 м. Инвестицията е на стойност приблизително 6 милиона лева. Старият мост е железен, построен преди 80 години с еднопосочно движение и с ограничен тонаж до 5 тона, което е голяма пречка пред бизнеса. В момента се обикаля през с. Милево, а там мостът също е компрометиран и се нуждае от ремонт, уточни областният управител.

 

Related Articles

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...

Нови 42 обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство

42 нови обекта на световното наследство бяха обявени от ЮНЕСКО на среща в Рияд, Саудитска Арабия. Сред новите локации са 33 археологически обекта и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ