9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Изграждат нови яхтени зони на пристанищата във Варна и Бургас

Две яхтени зони ще бъдат изградени на пристанищата във Варна и Бургас, като в морската столица ще има и сервизна зона за ремонт и домуване на яхти. Това става ясно от обществена поръчка с възложител Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, публикувана преди дни в електронния регистър на Агенцията за обществени поръчки. Срокът за изпълнението на поръчката е общо 9 месеца. 2 месеца за проектиране и 7 месеца за изграждане. Индикативната стойност на поръчката е 11 млн. лв. Оферти ще се приемат до 18 май.

Яхтените зони ще се изграждат от система от понтони, свързани със съществуващата кейова конструкция и фиксирани с котви и вериги. Предвижда се и изграждане на необходимата брегова и плаваща инженерна инфраструктура, необходими за функционирането на зоните.

Планира се новите пристанища да осигурят безопасното швартоване и домуване на до 150 броя различни топове яхти.

Сервизната зона за ремонт ще бъде изградена в имот в Южната промишлена зона. В нея се предвижда обслужването предимно на нисък и среден клас яхти. По-големите яхти и лодки ще се обслужват в корабостроителници и на други места.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ