8 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

Заради третия лъч на метрото: Скок на цените на имотите в района

Между 20 и 30% са се повишили цените на недвижимите имоти в район „Овча купел“ след въвеждането в експлоатация на третия лъч на метрото. Това каза в ефира на Радио София брокерът Румен Енков.

Този факт не е изненада според анализатори в бранша тъй като локацията и транспортните връзки стават все по – определящи за интереса на хората при търсене на жилище или дори квартира. Това се отнася приоритетно за големите градове и най-вече за София.

Достъпът до центъра и не само, но и до другите краища на София се улесни. Според нас, тъй като сме европейска столица, цяла България се опитва да учи и да работи в София“, каза Румен Енков.

Брокерът коментира, че се отчита ръст и при търсенето на жилища под наем. По думите му, цените в наемите са повишени около 10-15% за последната година.

Според запознати тази тенденция ще се задълбочава като се има предвид постоянния приток на нови хора към столицата.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ