17 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Обсъждат спиране на художественото осветление на знакови сгради в Пловдив

И Пловдив започна икономии в осветлението заради скъпия ток. Намалява часовете, в които са включени уличните лампи. Администрацията обсъжда и спиране на художественото осветление на някои от обществените обекти в града.

Осветлението в Пловдив вече работи от 17:50 часа вечерта до 7:20 сутринта, т.е. с 30 минути по-кратко от предишния интервал (от 17:35 часа до 7:35 часа). Това обявиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

30 хиляди са осветителните тела по улиците и обществените пространства в града. Една трета от тях са с подменени енергоспестяващи лампи, заради което има икономии в месечното потребление. Въпреки това сметката на Община Пловдив в сравнение със същия период миналата година е увеличена значително заради по-високата цена на тока.

Редица населени места в страната, както и общини в Пловдивско вече предприеха мерки за ограничаване на драстично растящите сметки за ток.

 

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ