14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Обсъждат спиране на художественото осветление на знакови сгради в Пловдив

И Пловдив започна икономии в осветлението заради скъпия ток. Намалява часовете, в които са включени уличните лампи. Администрацията обсъжда и спиране на художественото осветление на някои от обществените обекти в града.

Осветлението в Пловдив вече работи от 17:50 часа вечерта до 7:20 сутринта, т.е. с 30 минути по-кратко от предишния интервал (от 17:35 часа до 7:35 часа). Това обявиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

30 хиляди са осветителните тела по улиците и обществените пространства в града. Една трета от тях са с подменени енергоспестяващи лампи, заради което има икономии в месечното потребление. Въпреки това сметката на Община Пловдив в сравнение със същия период миналата година е увеличена значително заради по-високата цена на тока.

Редица населени места в страната, както и общини в Пловдивско вече предприеха мерки за ограничаване на драстично растящите сметки за ток.

 

Related Articles

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ