12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Започна ремонт на 7 км от пътя Търговище – Шумен

Започна ремонт на над 7 км от първокласния път I-4 Търговище – Шумен в участъка от пътен възел „Буховци“ в област Търговище до отбивката за с. Черенча при границата с област Шумен, съобщават от Агенцията „Пътна инфраструктура“. Ремонтните дейности се изпълняват на малки участъци без спиране на движението, като трафикът се пропуска двупосочно поетапно в лентата, в която не се работи.

Първокласният път I-4 свързва София и Варна. Участъкът, в който се работи, не е ремонтиран основно повече от 15 години и е в недобро състояние. Заради интензивния тежкотоварен трафик по настилката има множество пукнатини, неравности и слягания.

Ремонтът включва студено рециклиране и полагане на нова асфалтобетонова настилка, почистване, попълване и подновяване на банкети, почистване на крайпътната растителност и окопите. Отсечката ще е с подобрено отводняване, нови пътни знаци, ограничителни системи /мантинели/ и хоризонтална маркировка.

Изпълнител на строително-монтажните работи е дружеството „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, с което Агенцията има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Търговище.

Срокът за завършване на строително-монтажните работи е до края на септември 2022 година.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ