7 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Започва ремонт на моста в Нови Искър

Започват ремонтните дейности на моста над река Искър в град Нови Искър, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ще бъде извършена реконструкция на платната за движение и тротоарите. В началния етап е заложено да се затвори платното за движение от кв. „Курило“ към кв. „Изгрев“.

Широчината на пътните платна за движение ще бъде запазена на 7,50 м, съобщават от районната администрация. В източна и западна посока ще се направи връзка със съществуващата пътна настилка по 15 м преди и след съоръжението. Напречният наклон на движение ще е двустранен -2,5%.

Дължината на мостовото съоръжение е 157 м. По проект е предвидено разширяване на тротоарните платна за движение от 1,75 м на 1,9 м. Ще бъде изградена допълнителна стоманена конзола с парапет с ширина 1,5 м за разполагане на съществуващите водопроводи ф200СТ и ф400СТ.

Продължителността на ремонтните дейности ще бъде 84 дни.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ