17 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Започва благотворителният „OPEN BUZLUDZHA FEST“

Стартира благотворителният фестивал „OPEN BUZLUDZHA FEST“, организиран от фондация „Проект Бузлуджа“, Bar Dak, Малин Миланов – Монти, с подкрепата на Община Казанлък. Световни експерти, музиканти, социално ангажирани организации и доброволци се обединяват в уникални събития на 23, 24 и 25 юли за опазването на паметника.

В организацията под мотото „Музика за мозайка“ се включват доброволци от цялата страна. Редица благотворителни организации ще представят каузите си от сцената на фестивала, а идеята е да се подкрепи българското културно наследство.

От град Казанлък до фестивалната поляна е организирана автобусна линия за дните на събитието. Средствата от всички активности ще бъдат използвани за реставрацията на паметника Бузлуджа, като настоящата цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на мозайките.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ