13 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Залесяват зелените площи в Ямбол

Община Ямбол започна залесителна кампания в градските зелените площи. Пъстролистни, червенолистни шестили и кълбовидни акации ще красят изградените нови паркинги на територията на общината. Градският парк ще бъде залесен с магнолии и смърчове.

Дръвчета пъстролистен шестил бяха засадени днес в зелената площ на улица „Пейо Яворов” в квартал „Каргон“, която се намира в близост до автобусната спирка, както и до близката детска площадка в квартала.

Новозасадените дръвчета ще бъдат поддържани от Общинско предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт”. Живеещите на улица „Пейо Яворов“ също ще полагат грижи по отглеждането и опазването на фиданките.

Това е поредният етап в облагородяването на района. Със съдействието на Община Ямбол преди месец беше изградена бетонна пешеходна пътека по инициатива и с участието на граждани, живеещи на улица „Пейо Яворов“.

 

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ