17 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Електронна платформа улеснява клиента при сделки с недвижими имоти

Над 300 фирми и специалисти от бранша са се включили към момента в електронния Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти. Той дава допълнителна защита на потребителите, като чрез него те могат да изберат посредник при сделката с недвижими имоти, който гарантирано присъства на пазара. Справката в браншовата платформа е напълно безплатна за гражданите.

Чрез Професионалния регистър потребителите имат по-бърз достъп до данни за конкретна компания или професионалист. Всяка една допълнителна информация, която се предоставя на клиента, винаги е в негова полза, защото тя му помага да направи информиран избор. Фирмите в Регистъра предварително са поели ангажимент, че отговарят на определени принципи. Съответно потребителят би могъл да има по-голямо доверие на представените агенции, брокери и агенти“, коментира Игнат Арсенов, директор на Главна дирекция „Контрол на пазара“ към Комисията за защита на потребителите.

Професионалният регистър е поредната стъпка към регулация на бранша на търговията с недвижими имоти и цели изчистване на нелоялните играчи от пазара. Платформата за момента е доброволна, но полага основата за бъдещия задължителен регистър, който ще бъде част от създаването на Камара на брокерите.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ