22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Започва надграждане на инфо системата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

Промените в Наредба 5 за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри вече са финализирани и нормативният акт е публикуван в „Държавен вестник“, информират от МРРБ.

Наредбата ще влезе в сила от 1 октомври. Вече има избран изпълнител за надграждане на информационната система на кадастъра и се очаква работата по обновяването й да стартира до месец.

Съотношението между услуги, заявени по електронен път и на гише, е 50% в полза на електронния портал, уточняват от ведомството. За да се повиши нивото на обслужване, продължава практиката на т.нар. „тайни клиенти“.

Активно се работи и по увеличаването на кадастралната карта, като за пълното покритие на страната остават 5-6% за урбанизираните територии. Напълно завършен е процесът за София. Вървят обществени поръчки за останалите непокрити 12 обособени позиции за над 11 хиляди хектара. До края на октомври се очаква да приключи процедурата по избор на изпълнители и през декември 2021-а да стартира работата по изпълнението на дейностите.

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ