11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Откриха нова детска площадка в градския парк на Кубрат

Нова площадка за игра бе открита в градския парк „Омол“ в централната част на Кубрат.

В детският кът са монтирани пързалка с катерушка, тунелче и интересни табла с игри. Има и нов пясъчник, на който ще могат да се забавляват малчуганите. Новоизграденият обект е обезопасен с цветна дървена ограда.

Средствата за изграждането на съоръжението са осигурени изцяло от бюджета на общината. С финансиране от администрацията продължава обновяването и изграждането и на други детски кътове в града и населените места в Кубратско, посочват от местната управа. От там призоват както малките, така и възрастните да пазят новата придобивка, за да й се радват максимално дълго време.

В края на месец февруари тази година. бяха премахнати старите люлки и катерушки, монтирани преди 10 години по проект „Обновяване и развитие на населените места“. Съоръженията за деца бяха изцяло обновени, тъй като старите не подлежаха на ремонтно-възстановителни дейности, припомнят от общината.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ