24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

До 15 октомври: Пускат движението по обновения пътен участък София – Перник през Владая

До 15 октомври ще бъде пуснато движението по ремонтираното платно на пътя София – Перник през Владая. След като това стане, предстои изкърпване на платното в посока Перник, в което движението се осъществява двупосочно в момента и тогава ще бъдат пуснати за движение и двете платна. Средства за цялостна рехабилитация на платното в посока Перник ще бъдат заложени в бюджета за следващата година. След това ще се търсят варианти за въвеждане на реверсивно движение със светофарни уредби.

Това стана ясно след среща в Министерския съвет, на която министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова обсъди проблеми на пътната инфраструктура в област Перник с кмета  Станислав Владимиров и управници на по-малки населени места – Драгичево, Кладница и Рударци.

Средствата в размер на 946 хил. лв. за поставянето на еластичните огради са осигурени целево от МРРБ. Средствата за маркировка от порядъка на около 50 хиляди лева са от нашия бюджет, информира Ивайло Денчев, и. д. председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Поставихме проблема за пътя Рударци-Кладница, който е трагичен и също е изключително натоварен участък. Това са най-бързо развиващите се села. Едно свлачище направи така, че този път не е използваем, информира Станислав Владимиров. И уточни, че има уверението от шефа на АПИ, че трасето ще бъде завършено до 1 декември.

 

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата на Фреди Меркюри, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи агенция "Асошиейтед Прес“, цитирана от БТА. За имота...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ