12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

До май: Ще приключи проектирането на третия етап от ремонта на Аспаруховия мост

До месец май ще приключи проектирането на трети етап на ремонта по цялата дължина на Аспаруховия мост, възложено от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ще бъдат ремонтирани съоръжения 7, 8 и основното съоръжение 9 – от мястото, където са знамената до другия край на моста, както и всички останали съоръжения.  

Дейностите включват смяна на всички фуги, нова армировка, полагане на нова асфалтова настилка, подновяване на тротоарните конзоли, на които ще има пешеходна алея и една за велосипедисти. Ще бъдат сменени мантинелите и перилата, като ще са обезопасени със защитни мрежи.  

Припомняме, че поетапното обновяване започна през 2016 г. с ремонтиране на съоръжения 1, 2, 3, 4, 5 и 6, като строителните работи бяха възложени и финансирани със средства на АПИ.

Бяха извършени до момента две експертизи за здравината и експлоатационната годност на Аспаруховия мост – с участието на независими експерти от научноизследователската общност и преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия, както и експерти от Института по пътища и мостове към АПИ.

Заключението и на двете експертизи е, че конструкцията на съоръжението е здрава и преминаването по него е безопасно.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ