7 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

До два месеца приключва ремонтът на централния площад в Асеновград

До два месеца трябва да приключи ремонтът на централния площад в Асеновград, съобщиха от общинската администрация. Към момента предстои така нареченото „обличане“ на сцената на площада „Академик Николай Хайтов“. Вече тече и изпълнение на озеленяването, като е готова за работа и изградената поливна система.

Междувременно започна и ремонт на първо ниво, където предстои да се направят всички настилки в зоните, включени в проекта. Ще се изгради часовникова кула, около която ще бъдат обособени кътове за отдих с тревни площи със засадена растителност.

Периметърът, който обхваща първият етап от проекта, е в рамките между община Асеновград, хотел „Асеновец“ и сградата на РУ-Асеновград. Планирано е строителните работи да приключат към края на август. Срокът за документалното оформяне и представянето на обекта пред управляващия орган Оперативна програма „Региони в растеж“ е декември тази година.

Related Articles

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ