32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Доставиха 14 нови електрически автобуса в Плевен

14 нови електрически автобуса „соло“ ще се движат по улиците на Плевен. Доставката на екологичните возила бе извършена по проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен електротранспорт в Плевен”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от Държавния бюджет на Република България. Изпълнител на дейността е фирма „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД.

Общата цел на проекта е да допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух посредством намаляване нивата на фини прахови частици и азотни оксиди за достигане на утвърдените норми в атмосферния въздух чрез предприемането на мерки за подмяна на старите превозни средства на обществения градски транспорт с модерни екологични транспортни средства.

Новите електробуси са климатизирани, с обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора. Достъпът до тях е улеснен от механична рампа и система за накланяне. Зареждането на батериите, чиято гаранция от производителя е 8 години, ще става през нощта, като едно зареждане ще гарантира две работни смени или около 300 км пробег. В момента се извършва монтаж на зарядните станции за електробусите – 6 на новото тролейбусно депо, а останалите – на терена на старото.

Общата стойност на проекта е 17 951 744, 44 лв., а срокът за неговото изпълнение продължава до 04.09.2023 г.

Related Articles

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...

Втора годишна конференция на Съвета за икономически анализи

На 24-ти и 25-ми юни в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе втората годишна конференция на Съвета за икономически анализи. Събитието се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ