24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Готвят пълна забрана за строителство до 100 метра от брега

Управляващите готвят промяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с която да се забрани напълно строителството в 100-метровата зона, прилежаща на морския бряг.

Тази тема е била обсъждана на коалиционен съвет, стана ясно от думите на шефката на екокомисията в парламента Ивелина Василева.

Какво ще стане обаче с обектите, които вече са построени, било въпрос, който все още се обсъжда, съобщава Darik News.

Василева посочи още, че няма да бъдат подкрепени предложенията на Валери Симеонов и група народни представители в Закона за биологичното разнообразие.

„Що се отнася до основното тяло на законопроекта, внесен от Министерски съвет, аз имам ангажимента да започна незабавни консултации с ЕК. Те ще имат формата на предварителна процедура на съгласуване на текстовете на законопроекта спрямо изискванията на европейското законодателство.

С това искаме да гарантираме пред цялото общество, че ще бъдат подкрепени и приети текстове, само и единствено ако те в пълнота съответстват на изискванията на европейското законодателство“, обясни тя.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ