15 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Генуа – Европейска столица за Коледа 2022

Италианският град Генуа е определен за Европейска столица за Коледа 2022. Отличието се присъжда под патронажа на Европейския парламент от 2017-а година насам. Главният град на област Лигурия поделя приза с испанския град Сан Себастиан, предаде БНР.

За Генуа това признание има голямо значение за туризма. Описан като „величествен, издигащ се от морето, отразявайки слънчевата светлина на стотици сгради”, още от американския писател Марк Твен, Генуа е притегателен и сега със своите коледни базари, пищни витрини, светлинни украси и множество празнични прояви през декември.

Международното жури тази година заседава в Мадрид и изразява признателност към администрациите на всички градове, участвали в надпреварата.

Нейна цел е засилване на интеграцията между държавите, толерантност между общностите, съвместно съществуване и мир, които са в основата на европейските ценности.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ