16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Гаражи и паркоместа поскъпват главоломно

Гараж на цената на маломерен апартамент– така се движат офертите в доста случаи в София. Липсата на зони за паркиране изстреля в небесата стойността на гаражи и паркоместа, констатират брокери.

А разширяването на синята и зелената зона дават заявка, че поскъпването явно ще продължи. Какъв таван ще се стигне засега от бранша не прогнозират. Проверка на „Pariteni” показва, че гараж oт 27 кв. м нa столичния бyл. “Bитoшa” с много удобства и екстри се предлага за 62 160 евро, което е по 2302 eвpo нa кв. м. Зa cpaвнeниe двycтaeн aпapтaмeнт в coфийcкия квapтaл “Haдeждa” нaпpимep може да бъде купен доста по-евтино – за малко над 51 хил. eвpo.

Все по-често хората търсят място за два автомобила. Затова цената на закритите места за паркиране тегли нагоре. Гараж за две коли от 42 кв. м в кв. “Манастирски ливади” пък се продава за 34 хил. евро.

Цените на местата за паркиране в София започват от 6300 хил. евро. В големите градове в страната паркоместата варират между 5 и 15 хил.евро, в зависимост от локацията.

 

Related Articles

Село Слънчево: Единственото място за индустриална зона на Варна

Община Варна е с ограничена територия и с. Слънчево е единственото място със свободна площ от 4500 дка в региона, което е подходящо за...

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект - "TOURAL", който се изпълнява в рамките на Програма "Хоризонт Европа" с финансовата подкрепа на Европейския...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ