22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Габрово кандидатства с 12 проекта по ПУДООС

Община Габрово кандидатства за финансиране чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) с 10 проектни предложения за селата и 2 за града.

Проектите са част от националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“ на Министерството на околната среда и водите. Те са свързани с изграждане на зони за отдих, почистване и облагородяване на общински терени. Общата стойност на подадените заявления е 119 932.20 лв.

Предложени са кътове за отдих в селата Армените, Враниловци, Гъбене, Дебел дял, Драгановци, Златевци, Райновци, Чарково, Яворец и Янковци. Включено е обновяване на съществуваща детска площадка и кът за отдих на ул. „Свищовска“ в Габрово.

За всеки от класираните обекти ще бъдат предоставени средства до 10 000 лв., като дейностите разчитат и на доброволния труд на гражданите.

В рамките на кампанията за финансиране на обща стойност 19 414.61 лв. кандидатстват също местните детски и учебни заведения. Подадени са проекти от училищата „Ран Босилек“ и „Райчо Каролев“, както и от детските градини „Радост“ и „Дъга“. Те могат да получат до 5 000 лв., за да реализират своите инициативи.

Целта на дейностите е повишаване на екологичната култура и самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у хората.

Одобрените проекти ще бъдат обявени до края на месеца в интернет страницата на ПУДООС – http://pudoos.bg/, кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“ с мото „Обичам природата и аз участвам“.

 

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ