16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

В училищата: Отпускат 15 млн. лв. за строителство и ремонт на спортни площадки

Кабинетът прие Програма за строителство на нови и ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища в страната. По нея ще се инвестират 15 милиона лева.

В параметрите на Програмата е заложено максималната сума за строителство на нова площадка със специализирана настилка да бъде до 170 хиляди лева. А сумата за ремонт на съществуваща площадка – до 100 хиляди лева.

В момента някои от училищата в страната не могат да провеждат часовете по физическо възпитание в подходяща среда. Затрудняват се и при организиране на спортни дейности. Това посочват от Министерството на образованието и науката, което ще наблюдава и координира изпълнението на програмата.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ