16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

В събота и неделя: Метрото по Линия 3 няма да превозва пътници

Метрото по Линия 3 няма да превозва пътници в събота и неделя – 10 и 11 април, за да се свържат със софтуера системите на новото трасе до „Горна баня“, съобщи Столична община.

В реални условия ще се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от Линия 3 и новото трасе на метрото от МС „Овча купел“ до МС „Горна баня“, което предстои да бъде въведено в експлоатация.

За придвижване на гражданите е осигурен заместващ автобусен транспорт.

Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител „Сименс“.

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния, е разработен и тестван в базите на изпълнителя в Германия. Аналогични процедури са изпълнени през 2020 г. във връзка с експлоатацията на действащия централен участък от Линия 3 на метрото в София.

Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока ж.к. ”Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък.

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ