13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

В София: 3 млн. лв. ще струва реновирането на Центъра за психично здраве

Допълнителна сграда и над 3 млн. лева за ремонт на Центъра за психично здраве – София ще осигури Министерство на здравеопазването.

Ведомството е решило да апортира сграда-държавна собственост в капитала на „Център за психично здраве – София“, в близост до столичния бул. „Сливница“. След финализиране на процедурата, болницата ще стане собственик на имота. Последваща стъпка е министерството да отпусне и средства за проектиране, ремонт и реконструкция на сградата.

По първоначална оценка на експерти стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 млн. лева.

Амбициите на здравното ни ведомство са да се гарантира ускорено проектиране; обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение. А прогнозите – по-голямата част от дейностите по обновление да приключат до края на 2021 г.

 

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ