15 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

В Русе одобриха Програмата за достъпна архитектурна среда на територията на общината

Общинският съвет в Русе одобри Програмата за достъпна архитектурна среда на територията на общината. Тя цели да се постигне равен достъп до обществени сгради, институции и публични зони на гражданите с увреждания и родителите с детски колички. Периодът на планираните дейности е 2022-2023г. Приоритетно по програмата ще се работи за подобряване средата в множество обществени сгради – здравни заведения, образователни институции, социални услуги, спортни обекти, културни институции, общински учреждения, транспортна инфраструктура, както и жилищни сгради.

Финансирането на дейностите по програмата ще се осъществява както от бюджетите на съответните организации, така и по програми и проекти с национално и европейско финансиране.

През март бе създадена работна група към Община Русе. Задачата на членовете ѝ бе да изготвят обстоен анализ на средата, да дадат предложения за подобряването ѝ с оглед придвижването на хора с увреждания и родители с детски колички, и да посочат конкретни възможности за включване в национални и европейски програми за финансиране.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ