18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Въпреки пандемията: Отварят Коледните базари във Виена

Въпреки пандемията, карантината и ограниченията Коледни базари във Виена ще има тази година, обявиха местните австрийски власти. Те ще отворят врати на12 ноември при спазване на специално разработена концепция за сигурност и специфични мерки за всеки отделен базар. Основното изискване за функционирането им е отговорното поведение на посетителите, дистанцията и задължителното носене на маски.

В австрийската столица ще заработят 18 базара с общо 852 щанда, което е със 178 щанда по-малко от миналата година. Специално назначени стюарди ще следят за спазването на защитните мерки и реда.

Както повелява традицията по Коледа, на базарите ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. Надеждите са тази ежегодна атракция да повдигне духа на виенчани, въпреки трудностите покрай коронакризата.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ