16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Възстановяват индустриалната зона във Видин

Индустриалната зона на Видин ще бъде възстановена и модернизирана. Това трябва да стане възможно най-бързо, защото инвестициите и развитието на производство тук е ключово за Северозападна България. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова от Видин. И подчерта, че „години безхаберие“ са амортизирали инфраструктурата на зоната.

Индустриалната зона е разположена на брега на Дунав, в непосредствена близост до Дунав мост 2 Видин -Калафат. А на 30 км се намира пунктът със Сърбия.

„Географското положение благоприятства бързи транспортни връзки с Европа. Изготвихме мащабен план за нейната модернизация, ремонт и изграждане на нова пътна, водна и електрическа инфраструктура“, съобщи Корнелия Нинова. И обяви, че към зоната има интерес от немски инвеститори, които търсят място за фабрика за производство на части за автомобили, сградна и отоплителна техника и спортни лодки.

В разговори сме с Министерството на земеделието – да разширим зоната с два терена, които са публична държавна собственост, каза още икономическият министър. По думите й финансирането за възстановяването и модернизацията може да стане или чрез средства по Плана за възстановяване и устойчивост, или чрез оперативните програми.

„Ние подготвяме проектите и стартираме възможно най-бързо. Години наред само се констатира колко изоставащ е региона и се демонстрира загриженост. Сега е време да се свърши работа и ние сме готови за това“, заключи министър Нинова.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ