15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Велико Търново търси кредит за довършването на два инфраструктурни обекта 

Община Велико Търново ще търси банков кредит за един милион и сто хиляди лева, с който да покрие недостигащите пари за изграждането на два инфраструктурни обекта в града. В противен случай местната власт може да загуби европейско финансиране за вече изпълнени 24 обекта, информира БНР.

Недостигащото финансиране е за изграждането на кръговото кръстовище до летния театър и за буферния паркинг в бившето сержантско училище.

При проведените от Община Велико Търново обществени поръчки за двата обекта бяха сключени договори на едни цени, но след това фирмите-изпълнителки изпратиха писма до общината, че договореното финансиране няма да стигне. Причината е, че през последните две години, докато се провеждаха процедурите, поскъпнаха строителните материали, увеличиха се и заплатите в строителството.

От Общината изпратиха предложение до Общинския съвет първоначално с искане да бъде изтеглен кредит от 1,9 милиона лева за двата обекта, но след три дни се оказа, че администрацията е сгрешила с 800 000 лева.

За обектите има отпуснато и европейско финансиране, което не достига. Казусът ще се решава тези дни от общинските съветници.

Ако не бъдат изпълнени кръговото кръстовище и паркингът, пред риск са други обекти, които са в същата група с европейско финансиране, посочват от Общината.

Related Articles

Пловдив е лидер по брой търговски паркове

11 нови Retail зони са открити в България през 2023 г. Търговските паркове продължават динамичното си развитие. Статистиката сочи, че през 2023 г. са открити...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ