16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Ваканцията в Гърция поскъпва заради скока на горивата от днес

По-изгодно е да се пътува със самолет до островите, отколкото с ферибот

По-скъп e транспортът от днес в Гърция. Тарифата на такситата в южната ни съседка се покачва поради високите цени на горивата. Собствениците на транспортни фирми дори обявиха, че са в стачна готовност, ако от началото на следващата седмица правителството не премахне акциза върху горивата,информира БНР.

С близо 30% са по-скъпи цените и на фериботните билети, за да се балансират разценките на скъпото гориво. Почти хиляда евро само за транспорт плаща четиричленно семейство с кола, ако пътува с ферибот от Атина до Родос и обратно.

Покачването на цената на фериботите е в зависимост от разстоянието, като увеличението например до Самос, Хиос и Лесбос е с 200 евро повече от миналата година. По-евтино е да се пътува със самолет до островите, отколкото с ферибот, изчисляват гърците.

По-скъпи са и услугите на плажа, като заведенията продават напитките с по две-три евро по-скъпо от миналия сезон. Безплатни остават общинските плажове, които и сега са добре поддържани, но само с чадъри.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ