11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Важно за шофьорите! Последен уикенд за смяна на гумите със зимни

Остават само два дни до изтичане на крайния срок, до който водачи на МПС трябва да сменят летните си гуми с такива, подходящи за зимни условия. Това напомнят от сектор “Пътна полиция”.

От 15 ноември до 1 март всички автомобили в страната трябва да са оборудвани с гуми, подходящи за зимните условия – протекторът на гумата да е не по-малък от 4 милиметра. Това дава много по-добро сцепление с пътя, като значително намалява вероятността за ПТП, категорични са проверяващите.

Глобата за неподходящи за условията гуми е 50 лв. Парични санкции ще се налагат и за неработещи светлини, като те ще бъдат в размер на 20 лв. Паралелно с проверките за гуми продължава и акция “Зима”, която вече е във втория си етап на изпълнение. Проверяват се пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ