14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

България и Тунис обсъждат стратегия за партньорство в строителството

Възможностите за активизиране на българо-тунизийските икономически отношения и сътрудничеството в различни сектори обсъдиха председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев и новият посланик на България в Тунис Веселин Дянков.

Приоритет ще бъдат отраслите строителство, информационни технологии, инженеринг, туризъм, търговия и др.

“Една от основните ми задачи е да промотирам българския бизнес в Тунис. И въпреки че мисията ни е малка – един посланик и един дипломат, ще работим активно за организиране на българо-тунизийски бизнес форум в най-кратки срокове”, сподели новоназначеният посланик.

По данни на БНБ, през 2019 г. тунизийските инвестиции в България са в размер на 3,1 млн. евро, а българските инвестиции в Тунис са 0.4 млн. евро.

“Тунис участва във всички Рамкови програми на ЕС. От интерес за нас са Еразъм + Мобилност за установяване на контакти между млади предприемачи, студенти от инженерни специалности. Също и COSME сега – Single Market, за международно коопериране“. Това сподели по време на срещата гл. директор “Външноикономическо сътрудничество” в БСК Веселин Илев.

 

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ