19 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

България и Тунис обсъждат стратегия за партньорство в строителството

Възможностите за активизиране на българо-тунизийските икономически отношения и сътрудничеството в различни сектори обсъдиха председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев и новият посланик на България в Тунис Веселин Дянков.

Приоритет ще бъдат отраслите строителство, информационни технологии, инженеринг, туризъм, търговия и др.

“Една от основните ми задачи е да промотирам българския бизнес в Тунис. И въпреки че мисията ни е малка – един посланик и един дипломат, ще работим активно за организиране на българо-тунизийски бизнес форум в най-кратки срокове”, сподели новоназначеният посланик.

По данни на БНБ, през 2019 г. тунизийските инвестиции в България са в размер на 3,1 млн. евро, а българските инвестиции в Тунис са 0.4 млн. евро.

“Тунис участва във всички Рамкови програми на ЕС. От интерес за нас са Еразъм + Мобилност за установяване на контакти между млади предприемачи, студенти от инженерни специалности. Също и COSME сега – Single Market, за международно коопериране“. Това сподели по време на срещата гл. директор “Външноикономическо сътрудничество” в БСК Веселин Илев.

 

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ