12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

България в топ 25 в света по ръст на цените на жилищата

България се нарежда в топ 25 в света по ръст в цените на жилищата. Въпреки кризата – през последната година имотите у нас продължават да поскъпват, а изтеглените ипотечни кредити – да растат.

Именно жилищата в столицата са поскъпнали най-много за година – средно с 8.8 % към второто тримесечие. Така средната цена за кв. м в София вече е 1175 евро. Ръстове в цените на жилищата от бранша отчитат и в другите големи градове – Пловдив, Варна и Бургас.

Така България се нарежда на 25 място в света по ръст в цените на имотите. Средно към средата на 2021-а жилищата у нас са поскъпнали със 7.5 % за година, показва изследване на имотния пазар сред 55 държави в света.

Според данните в София сделките, сключени през 2021 г. са с около 50% повече от тези през 2020 г. и са с между 20-30% повече от 2019 г. В останалите градове са се увеличили с около 20-30% процента.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ