13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

БААИК представя онлайн новите договори на ФИДИК от 2017г.

На 11 март от 10.00 часа Българската асоциация на архитектите и инженерите – консултанти (БААИК) организира презентация на тема “Основни разлики на второто издание 2017 г. на Червена, Жълта и Сребърна книги на FIDIC спрямо първото издание от 1999 г. Среща с преводачите от БОСП на Жълтата книга издание 2017г. Запознаване с новия превод на основните дефинирани термини”.

Презентацията ще направи д-р инж. Адриана Спасова: единственият в България акредитиран от FIDIC преподавател и аджудикатор, доктор по организация и управление на производството (в строителството), строителен инженер. Тя е магистър строително право и разрешаване на спорове King’s College London, съдружник EQE Контрол ООД, одобрен аджудикатор (Комисия по спорове) от Списъка на президента на FIDIC, член на Комитета на договорите на FIDIC, основател и председател на УС на Българското общество по строително право /БОСП/, президент на Европейското общество по строително право. През 2021 г. инж. Спасова печели наградата за Преподавател на годината на FIDIC за 2021 г.

В представянето ще вземат участие и част от преводачите на новата Жълта книга 2017, чийто превод на български език е вече почти завършен. Участието е безплатно. Необходимо е регистрация на bacea@techno-link.com или bacea.bg@gmail.com с двете си имена, фирма и актуален мейл, на който ще се получава линк за виртуалната стая.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ