12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Арх. Младен Иванов спечели конкурса за главен архитект на Стара Загора

Стара Загора има нов главен архитект. Арх. Младен Иванов е класиран на първо място в проведения от Община Стара Загора конкурс. за избор на нов главен архитект.

До втория етап от състезанието за позицията на 22 юни стигнаха двама кандидати. Това бяха арх. Иванов и арх. Стефан Христов. За първи път в конкурса за главен архитект на града, освен тест с 30 въпроса, кандидатите трябваше да представят и писмена разработка по тема „Цели на главния архитект в устройственото планиране на община Стара Загора“. Финалната фаза – интервю с кандидатите, се проведе на 30 юни.

За медиите секретарят на местната администрация Делян Иванов, който е и член на конкурсната комисия за избор на нов главен архитект коментира, че разликата между двамата кандидати е била „около 10 години опит“, което е проличало и по време на теста, и на писмената разработка. Очаква се класираният на първото място в конкурса да бъде официално назначен от 11 юли за главен архитект на Стара Загора.

ПРЕДИСТОРИЯТА:

До процедурата за избор на главен архитект се стигна, след като арх. Виктория Грозева подаде оставка заради конфликт на интереси, установен от проверка на КПКОНПИ. Решението за санкция на вече бившия главен архитект на Стара Загора бе потвърдено от Административния съд. За временно изпълняващ длъжността бе назначен арх. Николай Василев – началник отдел „Устройство на територията“ в Общината.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ