17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Арх. Влади Калинов поема ДНСК

Архитект Влади Калинов е новият шеф на ключовата Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), Той бе дългогодишен шеф на дирекция „Общински строителен контрол“ в Столичната община, но преди време напусна поста заради скандала със застрояването на терасата-покрив на вече бившия началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Арх. Калинов бе директор на „Общински строителен контрол“ от първите месеци на встъпването в длъжност на Бойко Борисов като кмет през 2005 г. и на Петър Диков като главен архитект на София. Преди това Калинов е бил началник на отдел в същата дирекция. В биографията му има и период като главен архитект в Банкя.

Припомняме, че началникът на ДНСК Иван Несторов подаде оставка и бе преместен на друга позиция по негово желание, стана ясно от съобщение на МРРБ. Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова му благодари за всеотдайната работа и за приноса му в институционалното укрепване на ДНСК. Несторов остава в системата на МРРБ.

 

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ