19 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Архитекти организират форум “Брацигово – каменният поток на времето”

Регионална колегия София – област към КАБ, съвместно с община Брацигово, организират форум посветен на архитектурното културно наследство на района. Събитието “Брацигово – каменният поток на времето”, ще се проведе на 9, 10 и 11 септември в гр.Брацигово.

Предвидени са поредица лекции, уъркшопи, дискусии, изложби, конкурс. Всички те са свързани със специфичната архитектура на района, запазените елементи от нея в градската среда и интерпретацията й в съвременните сгради. Каменоделските и керамичните традиции в общината също ще бъдат отбелязани с лекции, презентации и демонстрации.

Не са забравени и най-малките. За децата ще има редица атрактивни занимания ще се организира специално детска архитектурна работилница – конкурс с много награди.

Генерален спонсор на събитието – фирма “СКАЛА, МРАМОР И РИОЛИТ”АД

 

Related Articles

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ