16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Ямбол тегли заем за инфраструктурни проекти

Община Ямбол ще изтегли нисколихвен заем в размер на близо 9 млн. лева, информира БНР. С тях ще бъде финансирано изграждането на пет големи инфраструктурни проекта.

Средствата са предвидени за цялостно обновяване на уличното осветление, тъй като Ямбол е един от малкото областни градове, в които осветителните тела са стари и неефективни, същевременно неикономични. Ще се изградят и две кръгови кръстовища на възлови пътни артерии. Предвижда се и основен ремонт на асфалтовата настилка на част от крайречния булевард и централната улица „Търговска“.

В проекта е заложено и изграждане на велоалеи, паркинги и тротоари. До предложението за теглене на заема се стигна след подробен анализ на финансовото състояние на общината, подчерта кметът Валентин Ревански.

Общината ще изтегли заема за 15 години от „Фонд за устойчиви градове“. Гратисният период е три години.

Related Articles

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ