15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Ямбол тегли заем за инфраструктурни проекти

Община Ямбол ще изтегли нисколихвен заем в размер на близо 9 млн. лева, информира БНР. С тях ще бъде финансирано изграждането на пет големи инфраструктурни проекта.

Средствата са предвидени за цялостно обновяване на уличното осветление, тъй като Ямбол е един от малкото областни градове, в които осветителните тела са стари и неефективни, същевременно неикономични. Ще се изградят и две кръгови кръстовища на възлови пътни артерии. Предвижда се и основен ремонт на асфалтовата настилка на част от крайречния булевард и централната улица „Търговска“.

В проекта е заложено и изграждане на велоалеи, паркинги и тротоари. До предложението за теглене на заема се стигна след подробен анализ на финансовото състояние на общината, подчерта кметът Валентин Ревански.

Общината ще изтегли заема за 15 години от „Фонд за устойчиви градове“. Гратисният период е три години.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ