27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Ямбол тегли заем за инфраструктурни проекти

Община Ямбол ще изтегли нисколихвен заем в размер на близо 9 млн. лева, информира БНР. С тях ще бъде финансирано изграждането на пет големи инфраструктурни проекта.

Средствата са предвидени за цялостно обновяване на уличното осветление, тъй като Ямбол е един от малкото областни градове, в които осветителните тела са стари и неефективни, същевременно неикономични. Ще се изградят и две кръгови кръстовища на възлови пътни артерии. Предвижда се и основен ремонт на асфалтовата настилка на част от крайречния булевард и централната улица „Търговска“.

В проекта е заложено и изграждане на велоалеи, паркинги и тротоари. До предложението за теглене на заема се стигна след подробен анализ на финансовото състояние на общината, подчерта кметът Валентин Ревански.

Общината ще изтегли заема за 15 години от „Фонд за устойчиви градове“. Гратисният период е три години.

Related Articles

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ