13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Ямбол: Запустял терен става Атракционен парк за екстремни спортове

Община Ямбол започва процедурите за изграждане на Атракционен парк за екстремни спортове (скейт, ролери, тротинетки и BMX велосипеди).

Проектът е на стойност 632 840 лв. От тях 50 % се отпускат безвъзмездно от министерството на спорта по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти, а останалите средства са от бюджета на община Ямбол.

С осигурените средства запустял терен в близост до бившата бонбонена фабрика в Ямбол ще бъде превърнат в атракционен парк с площ 1206 квадратни метра. Проектът е обсъден с младежи, които се занимават с екстремни спортове в Ямбол.

Предвижда се в Атракционния парк да бъдат монтирани съоръжения за ползване от практикуващите скейтборд, ролери, ВМХ, тротинетки и др. Заложени са и средства за парково оборудване. Обектът ще се използва за провеждане на тренировки за деца по колоездене и другите дисциплини. Ще се извършва обучение и по програми и проекти, по теми, свързани със спорта за децата в свободното време, децата и спортния клуб, развитие на спорта за всички, спорт за учащи, спорт за деца в риск.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ